לעיתים קרובות, נדמה שפיתוח של אפליקציה חדשנית דומה להתחלה של שיפוץ ביתי – אתה יודע איך אתה נכנס, אך אתה לא יודע איך אתה יוצא.
יצאנו לבדוק ביחד עם מספר חברות לפיתוח אפליקציות, כמה זה עולה ומהם הפרמטרים שמשפיעים על העלות הסופית ללקוח הקצה.
כמה עולה לפתח אפליקציה?
בשנים האחרונות, יותר ויותר יזמים, עסקים וחברות בוחרות לפתח אפליקציה עם חלום לשנות את העולם בו הם פועלים וחיים.
העלות הכללית של בניית אפליקציות תלויה בכמות שעות העבודה אשר מושקעות בפרויקט ובמספר אנשי המקצוע אשר לוקחים בו חלק פעיל – כתוצאה מכך, פעמים רבות יכול להיווצר מצב בו אפליקציה אחת מתומחרת ב – X והאפליקציה שניה מתומחרת ב – Y.
באופן כללי, עלות פיתוח האפליקציה תלויה באנשי המקצוע הבאים:
- ניהול הפרויקט – ניהול הפרויקט מתבצע על ידי מנהל פרויקטים אשר אחראי על קביעת לוחות הזמנים, חיבור ופיקוח על כלל הגורמים המעורבים בפרויקט.
- עיצוב – עיצוב האפליקציה מתבצע על ידי מעצבים גרפיים ומומחי UX אשר מטרתם ליצור עיצוב מושך, יעיל ונוח לשימוש.
- פיתוח – פיתוח האפליקציה מתבצע על ידי מפתחי צד לקוח וצד שרת אשר אחראים על כתיבת הקוד הדרוש להגשמת החזון של היזם/מנהל הפרויקטים. תהליך הפיתוח יכול להתרחש לאחר קבלת העיצוב הסופי של חלקי האפליקציה או במקביל לו.
- בדיקת איכות – לאחר הפיתוח, אנשי QA נדרשים לבדוק ולאתר תקלות אשר עלולות להתרחש בה.
לעיתים קרובות, על מנת להוזיל עלויות בעלי האפליקציה בוחרים להיות מנהלי הפרויקט, המעצבים ובודקי האיכות שלה – פעמים רבות, "החיסכון" מוביל לבזבוז זמן, משאבים וכסף רב בעתיד.
מהן שיטות התמחור הקיימות בשוק הפיתוח?
באופן כללי, ישנן 3 שיטות תמחור עיקריות בשוק האפליקציות:
- תמחור Fixed – תמחור Fixed מעניק וודאות בכך שהחברה המלווה מציגה את המחיר הסופי שלה לפיתוח האפליקציה. לעיתים קרובות, החברה מעריכה את שעות העבודה בפרויקט ומוסיפה מרווח ביטחון של 10%-50%.
- תמחור מבוסס שעות עבודה – תמחור מבוסס שעות עבודה מתבצע על פי כמות שעות העבודה שהושקעו בפועל ולא על סמך הערכה ראשונית.
- תמחור מבוסס אחוזים – תמחור מבוסס אחוזים מעניק לחברה המפתחת אחוזים עתידיים בפעילות העסקית של האפליקציה. רוב החברות לא עובדות בשיטה זו והיא יותר נפוצה בקרב פרילנסרים מתחילים אשר מחפשים תעסוקה או מקורות פרנסה אלטרנטיביים.
לסיכום, כמו בכל תחום אחר לפני שרצים עם האפליקציה, מומלץ לעשות מחקר מקדים, תכנון ובחינה מדוקדקת של התקציב העומד לרשות הנושא. כמו שציינתי בהתחלה, הרבה פעמים אתה יודע איך אתה נכנס, אבל אתה באמת לא יודע איך תצא מזה.