שרת אחסון אתרים דומה מאוד למחשב השולחני שלך, ההבדל המשמעותי הוא ששרת אחסון הוא מחשב הרבה יותר חזק מהמחשב השולחני.
בנוסף, מטרתו של שרת האחסון להיות מקושר לרשת האינטרנט 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע כך שהגולשים באתרך יוכלו לגשת אל הקבצים המאוחסנים על גבי שטח האחסון (הארד דיסק) בכל רגע נתון.
למה אתה צריך לדעת את כל זה ?
כאשר אתה מגיע לבחור חבילת אחסון אתרים מתאימה לאתר שלך, אתה חייב להבין האם היא מסוגלת להריץ אתרים עסקיים, בלוגים, מערכות קוד פתוח (וורדפרס, גומלה או דרופל), חנויות וירטואליות וכדומה.
בנוסף, איכות החברה שתבחר תשפיע בצורה ישירה על זמני התגובה של האתר (זמן טעינת העמוד בפועל), זמינות השרתים והמאפיינים הטכניים כמו תעבורה, נפח אחסון, תיבות מייל וכדומה.
כמה סוגים יש לאחסון אתרים באינטרנט ?
כיום, ישנם לא מעט סוגים של חבילות אחסון אתרים אשר מוצעות על ידי חברות האחסון. בדרך כלל, ברירת המחדל היא אחסון אתרים שיתופי (shared hosting) אך יתכן שאתה תהיה זקוק לאחסון אתרים ייעודי, אחסון ריסלר, אחסון אתרים בענן וכדומה.
לפי מחקר שבוצעו בעבר, כ – 95% מצרכני האחסון מעוניינים בשירות אחסון שיתופי, כך שאני מאמין שזה גם מה שאתה תבחר בסופו של דבר.
מה תפקידם של ספקי האחסון באינטרנט ?
אחסון אתרים מקצועי דורש השקעה רבה בתשתיות (שרתים), קישוריות, תמיכה וכיוצא בזה. כאשר אנחנו באים לתקשר עם ספקי האחסון ברשת אנחנו משלמים לספק האחסון תשלום חודשי קבוע (מספר דולרים) בתמורה לשירות הכולל שהוא מציע לנו.
בין ספקי האחסון המובילים ניתן למצוא חברות כמו HostGator, FatCow, JustHost, BlueHost ואפילו Yahoo. תחת אתר Web-Host ניתן למצוא טבלת השוואה מלאה של ספקי אחסון אתרים באינטרנט.
לסיכום, אנחנו לא צריכים להתעסק הרבה עם הצד הטכני של התחום אלא רק לבצע את ההחלטה הנכונה בבחירת ספק האחסון שלנו ולהבטיח לעצמנו זמינות מירבית, תמיכה מצויינת ושירות מקצועי ללא תקלות אשר גוזלות זמן יקר.